Køkken-underside

Køkkenlinjen er for dig som brænder for at lave mad, men også for dig der ønsker at lære noget nyt.

Madlavning i fællesskab styrker sammenholdet og ved at indgå i et stærkt team, vil du hurtigt opnå gastronomiske evner og et bredt råvarekendskab.

oko

 

Vi står for den daglige drift af skolens kantine, med produktion af frokost 4 dage om ugen.

Det er en travl og spændende hverdag. Vi bager, steger, skærer, snitter, krydrer, smager, dufter, udvikler og sammensætter råvarer. Vi går sammen efter at udvikle os og opleve nye ting hver dag.

Banner_gul_99x32

 

 


Mere om Køkkenværkstedet

Omdrejningspunktet for undervisningen, på køkkenlinjen, er tilberedning og servering af frokost for op til 170 personer dagligt i skolens kantine. Konceptet er buffet, med stor variation af varme og kolde retter. Der arbejdes dagligt i 4 roterende teams; “Det varme”, “Det kolde”, “Det bagende” og “Det rengørende” arbejdsområde. Det vi serverer skal dufte og smage godt, samt se indbydende og appetitligt ud. Vi arbejder derfor meget med smags- og synsindtryk.

Når det kommer til mad handler det om timing. Dvs. vi arbejder ud fra deadlines, og skal have maden klar til tiden. Det sætter store krav til samarbejdet, og det at tage et fælles ansvar.

Som en del af køkkenholdet lærer du om ergonomi, tilberedningsmetodikker, produkthåndtering, fødevarekendskab, rengøring, redskabshåndtering og hygiejne. Du inddrages i menuplanlægning, valg af opskrifter, varemodtagelse og indkøb. Efter behov undervises der i læsning og forståelse af opskrifter, beregning, skrivning af skilte og generel teori omkring madlavning.

I Juli 2016 blev vi godkendt til det bronzefarvede økologiske spisemærke. Det betyder, at alt vores mad er min. 30 – 60 % økologisk. Vi har et stort ønske om, at støtte op omkring færre tilsætningstoffer i maden, mindre forarbejdet mad og et øget fokus på dyrevelfærd.

Alle vores mejeriprodukter er som udgangspunkt økologiske, al vores mel etc., frugt og grønt er også økologiske. Vi bestræber os desuden efter, at købe kød fra gårde som vægter dyrevelfærd højt, herunder køber vi også, hvis muligt, økologiske æg og ægprodukter.

 

Vi siger jævnligt ja til større opgave ud af huset, f.eks. levering af festmiddag, buffet, brunch, reception, konfirmation og lign. Det er en god udfordring, og kræver ekstra styr på timingen, – så får vi testet om holdet også fungerer under pres.

Vi tager jævnligt på skolebesøg, messer, udstillinger og andre relevante arrangementer for at understøtte vores udvikling og finde ny inspiration. Turene kan også have et overvejende socialt indhold.

Mette

Faglærer: METTE ZUMBERI
Telefon: 30 35 17 57