På værkstedet kan du afprøve dine kreative evner både på computeren og i hånden. Hvad enten du er til koncept art, design, grafik, 3d eller håndtegning, så er der her plads til at du kan eksperimentere og fordyber dig i stoffet.

Vi har mange forskellige opgaver, som vi arbejder med fra de første ideer til det færdige produkt.
Sammen finder vi ud af hvilke opgaver der passer bedst til dig og hvilke du har mest lyst til at lave. Du kommer til at arbejde tæt sammen med en professionel designer og et team af dygtige unge hoveder.

Du skal ikke kunne noget specifikt for at starte på værkstedet, andet end at have lyst til at afprøve dig selv kreativt. Vi har et roligt og hyggeligt værksted med søde elever og hyggelig stemning.

På værkstedet hjælper vi dig med at finde ud af hvad du gerne vil bagefter. Vil du gerne på en grafisk uddannelse kan vi støtte dig og hjælpe dig med at lave et portfolio, men du kan også sagtens være her selvom det ikke er det du overvejer.

følg os på facebook

På værkstedet arbejder vi med:

Digitalt:
Creative suite: Photoshop, Indesign og Illustrator,
3d programmer: 3dmax, Blender og Vray
Tegning: SAI, Artrage

Analogt:
Perspektivtegning, croquis, tegneteknikker
Akvarel og farvelære

Grafisk:
Layout af plakater, foldere, flyers og andre tryksager
Logo, typografi og illustrationer

Andet:
Produktdesign som smykker, tshirts oa.
Wallstickers og lasercutter
Rumdesign og udstillinger

 


 

Mere om Grafik og design

Formål/mål

  • At eleverne igennem et kreativt, kunstnerisk og designfagligt arbejdsmiljø, får styrket sine kompetencer i forhold til samarbejdsevne, ansvarsfølelse og tro på egne evner.
  • At udvikle elevens kreative og æstetiske tankegang gennem arbejdet med grafisk produktion, formgivning og visuel kommunikation.
  • At eleverne får indsigt og grundlæggende færdigheder i grafisk arbejde, layout, DTP, farvelære, lettere webdesign, præsentationer, design og formgivning samt varmetryk. Samt at eleven lærer at bruge billeder, tekst, farver og former som kreativ udtryksform.
  • At eleverne lærer at formidle opnået viden.
  • At eleverne trænes i at deltage i projektarbejder som kræver samarbejde med andre i form af at dele erfaringer, holdninger og idéer.
  • At erfaringerne fra værkstedet kan hjælpe deltageren videre til en kreativ uddannelse inden for medie eller grafik, eller give nyttig viden til en anden uddannelse hvor de opnåede kompetencer er en fordel.

Produktion og læring

Der arbejdes med opgaver for skolen og for eksterne kunder. Vi fremstiller tryksager, plakater, skemaer, opslag, foldere, postkort m.m. og arbejder med varmetryk på forskellige medier som telefoncovere og tøj. Desuden arbejder vi med mindre design og formgivningsopgaver som blandt andet vægudsmykning og rumdesigns, samt produkter til vores butik. Desuden arbejder vi på værkstedet kreativt og kunstnerisk eksperimenterende med projekter, hvis formål er at blive udstillet på fx de lokale biblioteker.

Undervisning og læring

Der undervises primært i Adobes grafiske programmer. Undervisningen er individuel eller i hold alt efter de projekter vi arbejder med. Desuden arbejdes selvstændigt med online video vejledninger. I tilknytning til de grafiske produktioner undervises i grafiske og designfaglige grundelementer som opsætning, anvendelse af skrifttyper mv. Værkstedet tager desuden på studieture som museumsbesøg, tegneture, skolebesøg osv.

Arbejdsmetode

En væsentlig del af værkstedets profil er de individuelle projektopgaver, hvor eleven kan gå i dybden med egne ideer og projekter som udvikles og forfines. Gennem en kreativ proces, hvor eleven søger og finder inspiration og referencer, udvikles og udvælges projektet. De selvvalgte projekter kan have meget forskellig karakter som fx digitale tegneserier, 3d visualisering, porteføljeudvikling og plakatdesigns. Det væsentlige er at elevens egne interesser og motivation bærer projektet.

Lærer_mm

Faglærer: MARIA MALLING
Telefon: 28 35 17 27