På værkstedet kommer du til at være en del af et kreativt arbejdsfællesskab og arbejde tæt sammen med en professionel designer. Vi arbejder med design, grafik, arkitektur og kunst, mest på computer, men også i tegning og model.

Vi har mange forskellige opgaver, som vi arbejder med fra de første ideer til det færdige produkt.
På værkstedet har du stor mulighed for at fordybe dig i det som du finder interessant og du får mulighed for at få afprøvet dine kreative evner med vores mange opgaver.

Du kan kommer til at arbejde med Photoshop, Indesign og Illustrator, 3d programmer som 3dmax, samt Dreameweaver og WordPress.
Disse programmer er base for vores produktioner.

Vi designer plakater, flyers, foldere og andre tryksager, laver grafiske tryk på krus, t-shirts og covers, producerer værker til udstillinger og arbejder desuden også med rumdesign.

følg os på facebook


 

Mere om Grafik og design

Formål/mål

  • At eleverne igennem et kreativt, kunstnerisk og designfagligt arbejdsmiljø, får styrket sine kompetencer i forhold til samarbejdsevne, ansvarsfølelse og tro på egne evner.
  • At udvikle elevens kreative og æstetiske tankegang gennem arbejdet med grafisk produktion, formgivning og visuel kommunikation.
  • At eleverne får indsigt og grundlæggende færdigheder i grafisk arbejde, layout, DTP, farvelære, lettere webdesign, præsentationer, design og formgivning samt varmetryk. Samt at eleven lærer at bruge billeder, tekst, farver og former som kreativ udtryksform.
  • At eleverne lærer at formidle opnået viden.
  • At eleverne trænes i at deltage i projektarbejder som kræver samarbejde med andre i form af at dele erfaringer, holdninger og idéer.
  • At erfaringerne fra værkstedet kan hjælpe deltageren videre til en kreativ uddannelse inden for medie eller grafik, eller give nyttig viden til en anden uddannelse hvor de opnåede kompetencer er en fordel.

Produktion og læring

Der arbejdes med opgaver for skolen og for eksterne kunder. Vi fremstiller tryksager, plakater, skemaer, opslag, foldere, postkort m.m. og arbejder med varmetryk på forskellige medier som telefoncovere og tøj. Desuden arbejder vi med mindre design og formgivningsopgaver som blandt andet vægudsmykning og rumdesigns, samt produkter til vores butik. Desuden arbejder vi på værkstedet kreativt og kunstnerisk eksperimenterende med projekter, hvis formål er at blive udstillet på fx de lokale biblioteker.

Undervisning og læring

Der undervises primært i Adobes grafiske programmer. Undervisningen er individuel eller i hold alt efter de projekter vi arbejder med. Desuden arbejdes selvstændigt med online video vejledninger. I tilknytning til de grafiske produktioner undervises i grafiske og designfaglige grundelementer som opsætning, anvendelse af skrifttyper mv. Værkstedet tager desuden på studieture som museumsbesøg, tegneture, skolebesøg osv.

Arbejdsmetode

En væsentlig del af værkstedets profil er de individuelle projektopgaver, hvor eleven kan gå i dybden med egne ideer og projekter som udvikles og forfines. Gennem en kreativ proces, hvor eleven søger og finder inspiration og referencer, udvikles og udvælges projektet. De selvvalgte projekter kan have meget forskellig karakter som fx digitale tegneserier, 3d visualisering, porteføljeudvikling og plakatdesigns. Det væsentlige er at elevens egne interesser og motivation bærer projektet.

Lærer_mm

Faglærer: MARIA MALLING
Telefon: 28 35 17 27