MADCAMP: Skal vi flække en okse?

MADCAMP: Skal vi flække en okse?

136,2 kilo okse kom under kniven, da ca. 50 elever og faglærere fra Glostrup/Albertslund Produktionshøjskole og Produktionsskolen i Frederikssund sammen holdt MadCamp på Slagteriskolen i Roskilde.

”Lad os flække en okse”, lød titlen på en af dagens workshops. Her blev de unge præsenteret for skønne udskæringer som fx culotte, spidsbryst, oksebov og tværreb på en kvart okse, der dinglede fra en kødkrog i det kølige opskæringslokale. Sammen stod eleverne for at udbene, pudse, hakke og skære kød under kyndig vejledning og videndeling af Slagteriskolens faglærer.

 Mens oksen blev parteret, havde de andre produktionsskolelever travlt i MadCampens tre andre workshops: ”Bliv den perfekte middagsvært”, ”Leg Blomsterberg for en dag” og ”Den fantastiske grønne verden”. Alle steder forberedte eleverne deres bidrag til en velfortjent fællesspisning sidst på dagen.

 MadCampen er et led i Madfællesskaberne – et landsdækkende projekt støttet af Nordea-fonden, der samler unge på tværs af baggrunde om det fælles måltid.  Målet er at støtte det gode, unge liv – både ved at inspirere til sunde madvaner og ved at styrke de unges lyst til at engagere sig i fællesskaber. Se www.madfaellesskaberne.dk.

Læs artiklen fra Albertslundposten her: Kød på bordet.

fotos Rune Eversen